Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Κωνσταντίνος Κάτσενος

Κωνσταντίνος Κάτσενος

Κωνσταντίνος Κάτσενος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
Μετεκπαιδευθείς στην ΩΡΛ Κλινική του Παιδιατρικού Παν/κου Νοσοκομείου Armand-Trousseau στο Παρίσι.

Ρινικοί Πολύποδες

Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 09:43
Οι ρινικοί πολύποδες εξορμώνται από το βλεννογόνο της ρινός και των παραρρινίων κόλπων. Μπορεί να παραμείνουν αδιάγνωστοι όταν δεν προκαλούν σημαντική κλινική συμπτωματολογία. Η ανάπτυξη της ενδοσκόπησης στην μύτη αποτελεί σημαντικό βοήθημα στη διάγνωσή τους.

Αλλεργική ρινίτιδα

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 14:22
Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια χρόνια νόσος. Παρότι θεωρείται νόσος που δεν απειλεί άμεσα τη ζωή του ασθενούς, οι επιπτώσεις της στην ποιότητα ζωής του, στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή του είναι τεράστιες. Μόνο ένας στους δύο ασθενείς διαγιγνώσκεται και μόνο ένας στους τέσσερεις ασθενείς λαμβάνει σωστή θεραπεία.

Οδηγίες στους Αλλεργικούς Ασθενείς

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 12:58
Αλλεργία στη σκόνη: Χρησιμοποιείστε υποαλλεργικά μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα και στρώματα, Αφαιρέστε χαλιά, μοκέτες, Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες με βρεγμένο πανί μια φορά τη εβδομάδα, Απομακρύνετε χνουδωτά παιχνίδια από το δωμάτιο των παιδιών, Χρησιμοποιείτε ελαφρές κουρτίνες οι οποίες πρέπει να πλένονται συχνά...  

Εμβοές

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 12:19
Εμβοές είναι ο συνήθης ιατρικός όρος που περιγράφει το θόρυβο που ακούνε κάποιοι ασθενείς σε ένα ή και στα δύο αυτιά τους. Οι εμβοές γίνονται συνήθως αντιληπτές σε ήσυχο περιβάλλον, γιατί οι θόρυβοι του περιβάλλοντος τις καλύπτουν.